Klankschalen healing

DE HELENDE KRACHT VAN KLANKSCHALEN

Balans, innerlijke vrijheid, vrede en rust.


Klankschalen vinden hun oorsprong in het Himalaya gebergte waar ze al eeuwen gebruikt gebruikt worden in kloosters voor de dagelijkse rituelen en ceremonies.


Ze worden met de hand vervaardigd uit een legering van meestal zeven metalen; goud, zilver, kwikzilver, koper, tin, nikkel en ijzer. Klankschalen werden vanaf de jaren vijftig van de vorige eeuw door reizigers naar het westen gebracht en aangeboden op markten. Zo werden de klankschalen door het westen ontdekt en worden ze tegenwoordig gebruikt voor therapeutische sessies, meditaties om tot rust te komen of als decoratie.


De schalen produceren bij een éénmalige aanslag een paar heel bijzondere tonen voort in twee of meer registers tegelijk. Je hoort een grondtoon en daarnaast nog één of meer onder- en boventonen. De klanken die wij bij bespeling van een klankschaal horen zijn daarom niet in de ons bekende toonladder onder te brengen.


Als je de tonen zou ontleden, ga je een hele reeks harmonische klanken tegelijk horen. Dat maakt het geluid van de klankschalen mystiek en geheimzinnig. 


Je kan een klankschaal aanslagen of aanstrijken, hiervoor gebruiken we meestal een vilthamer of houten klopper. Je kan ook eerst de klankschaal aanslaan en daarna aanstrijken om de klankschaal te laten zingen. Hierdoor wek je dan een zoemende klank op die lang blijft naklinken.


De trilling van de klankschaal zal je lichaam heel diep aanraken en je energieveld doordringen. Vergelijk het met wanneer je een steen in het water gooit en de rimpelingen verder uitdijen over een heel groot oppervlak.


Je lichaam zal heel de sensatie voelen dit omdat de zeven metalen, waaruit de klankschalen gemaakt zijn, zich ook in ons bloed bevinden. Hierdoor worden onze emoties geraakt waardoor er soms op energetisch, lichamelijk of geestelijk vlak problemen kunnen worden opgelost.


Klankschalensessies worden zowel individueel als in groep gegeven. Individuele sessies duren een uur en zijn steeds op afspraak. Een sessie kost 40 euro.


De sessies in groep zullen weldra online verschijnen. Data zijn nog onder voorbehoud.


Tevens kan je ook bij Sjamanisme België terecht voor de aankoop van een klankschaal. Neem gerust een kijkje in de shop voor een schaal naar keuze of vraag ernaar.